Kerstavonddiensten en -vieringen online in Groningen

Schnitgerorgel in Martinikerk
Foto: Archief De Redactie

De kerstavonddiensten zullen op kerstavond anders zijn dan andere jaren. Om te voorkomen dat honderden mensen samen komen, worden veel kerstfeest vieringen en de kerstboodschap digitaal gedaan in verschillende kerken in Groningen.

Kerstavonddienst in Martinikerk

In de Martinikerk in Groningen wordt op kerstavond het kerstfeest en de kerkstboodschap gedeeld via een livestream op Youtube vanuit het hoogkoor van de kerk. Deze avond dirigeert Pieter Pilon het Koor van het GSp en Jan de Roos bespeelt het orgel.

De viering wordt op kerstavond vanaf 23.00 uur live uitgezonden via het Youtube-kanaal Martinidiensten of via deze link.

Kerst in Nieuwe Kerk Groningen

Op kerstavond is om 19.00 uur de Kerstavondliturgie: in de stal live te volgen. Met muziek, persoonlijke verhalen en het geboorteverhaal. Ook het ezeltje Eppo viert net als elk jaar het feest mee in de Nieuwe Kerk. Kijk hier voor de link.

Traditiegetrouw start op eerste kerstdagmorgen om 9.30 uur feestelijk met het zingen van kerstliederen, ditmaal vanuit huis, gevolgd met viering ‘Ik kom jullie goed nieuws brengen’. Kijk hier voor meer informatie.

Kinderkerstverhaal

Ook kan op 1e kerstdag geluisterd worden naar het kinderkerstverhaal: ‘De Lastige Koning’ en een uitleg van een ‘kerstknutsel’ en kerstliedjes gezongen door Ilja en Merel.

Voor meer informatie: nieuwekerkgroningen.nl

Kerstviering in St. Jozefkathedraal

In de St. Jozefkathedraal gaan de gezinsmis van 19.00 uur en de nachtmis van 23.00 uur niet door. De nachtmis is om 21.00 uur te vogen via kerkomroep.nl Op kerstmorgen is er om 8.00 uur de Herdertjesmis – Dageraadsmis met kerstliederen en om 11.00 uur de Pontificale Hoogmis.

De Sint Jozefkathedraal is van 25 december tot 31 december open om 16.00 uur om een kaarsje op te steken en de kerststal te bekijken.

Kerstviering in Lutherse Kerk

Alle diensten van de Lutherse kerk zijn alleen online te bezoeken. Om 19.30 uur wordt op kerstavond een Kerstnachtdienst gehouden. Ook is op eerste kerstdag ’s morgens om 10.00 uur een dienst. Kijk hier voor meer informatie.
Voor meer informatie: elgg.nl.

Stadskerk VBG

De Stadskerk VBG viert dit jaar kerst ‘aan tafel’. Door deelname aan het project draag je bij aan een meer verlichte wereld en zorgt voor verbinding. Ook is een kerstfilm te bekijken. Voor meer informatie: kerstinstad.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen