Voorkeursroute fietspad Witte Molen-De Punt bekend

Foto: Provincie Groningen

De voorkeursroute voor het fietsdeeltraject Witte Molen-De Punt is vastgesteld door de colleges van de gemeente en provincie Groningen. Van de Witte Molen en de Oosterbroekbrug volgt het fietspad de oostelijke kade, tussen de Oosterbroekbrug en de sluis bij De Punt de westelijke kade.

De route loopt parallel aan het Noord-Willemskanaal en is onderdeel van de doorfietsroute Assen-Groningen. Deze variant is volgens de gemeente behalve voor fietsers ook optimaal voor de versterking van de natuurwaarden in de Glimmermadepolder.

(Dorps)wethouder Verkeer en Vervoer Philip Broeksma: “Deze nieuwe doorfietsroute maakt het aantrekkelijker om tussen Groningen en Assen vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Fietsen wordt prettiger en sneller door brede en comfortabele fietspaden met weinig tot geen verkeerslichten.”

De route draagt bij aan een goede bereikbaarheid van de Regio Groningen-Assen, stimuleert bewegen en geeft een impuls voor de sector toerisme en recreatie.

Doorfietsroute De Groene As

De Groene As, de doorfietsroute tussen Assen en Groningen, is een aanvulling op bestaande fietsroutes en een uitbreiding van het recreatieve fietsnetwerk langs het nationaal park Drentsche Aa.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden