370 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 370 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Dat zijn 97 meer besmettingen dan zondag.

In de gemeente Groningen werden 110 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (37), Midden-Groningen(34), Het Hogeland en Oldambt (32), Delfzijl (31), Stadskanaal (30), Veendam (26), Westerwolde (19), Appingedam (9), Pekela (7), Loppersum (2).

In de afgelopen 24 uur zijn geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld aan het RIVM. Vier personen, waarvan twee uit de gemeente Groningen en twee uit de gemeente Oldambt zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen

In de ziekenhuizen in Groningen liggen 71 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Daarvan liggen 24 personen op de intensive care. Het aantal coronapatiënten is sinds vorige week vrijwel gelijk gebleven. Dat blijkt uit de cijfers die het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland maandagochtend bekend heeft gemaakt.

Het aantal opnames op de verpleegafdelingen in de provincie Groningen daalde in de afgelopen week van 50 naar 47 en op de intensieve Care-afdelingen is sprake van een toename van vier patiënten naar 24.

In Noord-Nederland als geheel steeg het aantal IC-opnames van 50 naar 57 en liep het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen op van 117 naar 124 opnames.

Van al deze patiënten 60 patiënten afkomstig van buiten de regio. Daarvan liggen 25 op een IC. Een week geleden waren dat er 64, ook toen lagen er 25 coronapatiënten op Noord-Nederlandse IC’s.

De aantallen coronapatiënten in dit overzicht zijn volgens AZNN bijzonder dynamische getallen. Ze bieden de gegevens van één peilmoment, in de ochtend. ’s Middags zijn de getallen vaak alweer anders en de aantallen veranderen soms per uur.

Landelijk

Het RIVM heeft de afgelopen 24 uur 11.212 nieuwe positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er 1.834 minder. Ook meldt het RIVM 31 mensen die zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. In totaal liggen nu 2.162 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 586 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 205 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 13 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 37 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden