234 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 234 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 75 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland en Westerkwartier (23), Stadskanaal en Westerwolde (22), Oldambt en Veendam (17), Delfzijl (14), Appingedam en Pekela (4), Loppersum (2).

In de afgelopen 24 uur zijn geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld aan het RIVM. Een persoon uit de gemeente Groningen is opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Het RIVM heeft het afgelopen etmaal 12.282 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Vrijdag waren het er 12.001 (gecorrigeerd).

Het gezondheidsinstituut meldde zaterdag 56 nieuwe sterfgevallen door corona. Dat betekent niet dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met een kleine vertraging doorgegeven.

Volgens de cijfers zijn in de afgelopen zeven dagen 73.322 nieuwe besmettingen gemeld en 444 sterfgevallen. De week ervoor was dat respectievelijk 53.330 en 362.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen steeg in het afgelopen etmaal licht. In totaal 2065 patiënten liggen in het ziekenhuis. Dat zijn er 31 meer dan vrijdag. Op de intensive care liggen nu 560 mensen met Covid-19, elf meer dan een dag eerder. De afgelopen week is het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten met 20 procent gestegen.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maakte de cijfers zaterdag bekend. Het LCPS verwacht de komende week een vergelijkbare stijging van het aantal opnames.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden