Zacht weekendweer in december

Foto: Elsemagriet via Pixabay

Dit weekend is het erg zacht met temperaturen tussen de 10 en 12 graden. Het lijkt een wisslevallig weekend te worden met wat zon en soms lichte regen, meldt Weeronline.

Op zaterdag is er eerst iets zon, maar neemt de bewolking toe vanuit het westen. In de middag is er kans op lichte regen. De zondag start bewolkt maar in de middag breekt de zon soms door. Op de meeste plaatsen blijft het droog.

We hebben in ieder geval geen sjaal en handschoenen nodig dit weekend met deze temperaturen. Normaal is het 5 tot 7 graden in deze tijd van het jaar.

Mogelijk hooikoorts met Kerst en Oud en Nieuw

De kans op een witte kerst is zeer klein dit jaar. Door de aanhoudend zeer hoge temperaturen is het zelfs mogelijk dat mensen hooikoortsklachten hebben doordat de eerste hazelaars nu al in bloei staan. Door de hoge temperaturen zullen komende week steeds meer struiken in bloei komen. Ook is de verwachting dat de eerste elzen binnenkort in bloei komen.

Het hooikoortsseizoen begint door de gestegen temperatuur steeds vaker al in december. Dus we hebben rekening te houden met met hooikoorts in de winter.

In deze tijd met veel COVID19-besmettingen kunnen hooikoortsklachten voor bezorgdheid zorgen. Mensen die weten dat ze last van hooikoorts hebben dienen de komende dagen bij verkoudheid ook te denken aan hooikoorts en bij veel klachten hooikoortsmedicatie gebruiken.

De verwachting is nu dat het zeer zachte weer tijdens Kerst verdwijnt. Vanaf dan kunnen we normale temperaturen verwachten. De ontwikkeling van de hazelaars en elzen zal wel doorgaan. Pas in het nieuwe jaar lijkt de kans op echt koud weer volgens Weeronline toe te nemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden