269 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto:

In de provincie Groningen zijn 269 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 70 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (32), Stadskanaal en Midden-Groningen (28), Het Hogeland (24), Delfzijl (23), Oldambt (18), Westerwolde (16), Appingedam (13), Veendam (11), Loppersum (4), Pekela (1). Van één persoon is de woongemeente onbekend.

In de afgelopen 24 uur zijn geen personen opgenomen in het ziekenhuis en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld aan het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames in Groningen

In de Groningse ziekenhuizen liggen 63 patiénten met een bewezen coronabesmetting, waarvan 28 op een ic-bed. Dat blijkt vrijdagochtend uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Het aantal patiënten op de intensive cares is met vijf patiënten gestegen naar 28 patiënten. Op de verpleegafdeling daalde het aantal patiënten met acht naar 35 patiënten. In Noord-Nederland als geheel liep het aantal ziekenhuisopnames op naar 169 patiënten.

Noord-Nederlandse ziekenhuizen verplegen op woensdagochtend 60 mensen van buiten de regio. Van hen liggen 28 patiënten op een IC.

Landelijk

Het RIVM heeft tot vrijdagochtend 10.00 uur 12.028 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld gekregen. Dat zijn er 794 minder dan op donderdag.

De afgelopen dagen waren de cijfers iets hoger door een vertraging in het GGD-computersysteem die werd ingehaald.

Er zijn 264 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 43 nieuwe opnames sinds donderdag. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive care werden 52 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 14 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2034 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 549 op de IC.

Bij het RIVM zijn 85 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 63 doden per dag, tegen 50 doden per dag een week eerder. Dat zijn sterfgevallen van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden