Winkels Action toch open voor essentiële waren

Foto: De Redactie

De ruim vierhonderd winkels van Action in Nederland openen vanaf woensdagmiddag weer hun deuren voor klanten. Die kunnen bij de budgetketen uitsluitend terecht voor producten die als essentieel worden beschouwd, zoals schoonmaakmiddelen, hygiëneproducten en etenswaren.

De keten verklaart ondanks de maandag afgekondigde lockdown open te mogen, omdat ongeveer 40 procent van de omzet behaald wordt met essentieel geachte artikelen. De Rijksoverheid hanteert die grens van 30 procent omzet uit bijvoorbeeld voedingsmiddelen, wc-papier en zeep voor het wel of niet moeten sluiten van winkels.

Alleen het deel met essentiële producten van winkels mag dan open blijven. Action, dat ook veel non-foodartikelen verkoopt, zal de overige producten uit het assortiment afschermen. Volgens een woordvoerster kunnen filialen artikelen uit deze categorie ook niet stiekem verkopen, omdat ze niet te scannen zijn in kassasystemen.

Ook de Wibra overweegt woensdag de filialen weer te openen. Dinsdag opende HEMA al filialen voor de verkoop van essentiële producten. De rest van het assortiment is afgedekt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden