Qbuzz: Nieuwe dienstregeling per 3 januari

Foto: De Redactie

De nieuwe dienstregeling van Qbuzz gaat vanaf 3 januari in. Van bijna alle lijnen wijzigen de vertrektijden en ook wijzigen veel routes, meldt Qbuzz.

De aankomst- en vertrektijden wijzigen vrijwel voor alle lijnen door gewijzigde aansluitingen op treinstations.

Door de coronacrisis zullen ook minder bussen rijden, omdat er veel minder reizigers gebruik maken van de bussen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de bussen die van en naar Zernike rijden. De meeste studenten hebben online onderwijs en komen niet naar de campus.

Qliner 300 tussen Groningen en Emmen gaat in de spits terug van zes naar vier bussen. Ook de Q-link lijnen 3 Leek – Lewenborg en 4 Roden – Beijum gaan minder vaak rijden. In de daluren vier keer per uur, in plaats van zes keer.

Wijzigingen in Groningen

 • Lijn 3 Leek – Lewenborg rijdt in de ochtend- en middagspits elke tien minuten doordeweeks. Daartussen elke kwartier. Op zondag rijdt Q-link 3 twee keer per uur. De extra ritten tussen P+R Hoogkerk en Lewenborgen komen te vervallen.
 • Lijn 4 Roden – Beijum rijdt doordeweeks in de ochtend- en middagspits elke tien minuten en daartussen elk kwartier. Op zondag rijdt lijn 4 tussen P+R Hoogkerk vier keer in het uur naar Beijum. De vertrektijden wijzigen wel.
 • Q-link 5 Harkstede-Groningen-Annen:  De alternatieve route van lijn 5 tussen Zuiderdiep en het UMCG vanwege de werkzaamheden aan de Bloemsingel blijft bestaan. De haltes UMCG Noord en Grote Markt vervallen definitief. Q-link 5 rijdt voortaan altijd via het Damsterdiep.
 • Q-link 6 Delfzijl-Appingedam- Groningen – P+R Haren rijdt overdag vier keer per uur tussen Appingedam en Hoofdstation Groningen. Tussen Appingedam en Delfzijl rijdt de bus twee keer per uur.
 • Q-link 15 Hoofdstation – Zernike rijdt afhankelijk van de drukte 0 tot 8 keer per uur.
 • Lijn 7 Vinkhuizen – Hoofdstation rijdt van maandag tot en met zaterdag overdag door naar het Martini Ziekenhuis en P+R Hoogkerk.
 • Lijn 8 rijdt alleen nog tussen Hoogkerk via Hoofdstation naar Station Europapark. Reizigers op de route tussen Station Europapark en Groningen Zuid reizen met de nieuwe lijn 19 naar Coendersborg en de Wijert Zuid. Lijn 19 rijdt naar het Hoofdstation, Oranjebuurt en Winkelcentrum Paddepoel en reizigers tussen Martini Ziekenhuis en P+R Hoogkerk met lijn 7.
 • Lijn 9 rijdt alleen nog tussen Eelde via Hoofdstation naar Zernike en rijdt niet meer door de wijk Paddepoel en Selwerd.
 • Lijn 10 krijgt in Hoornsemeer en tussen de Korrewegwijk en Station Noord een aangepaste route.
 • Lijn 11 Europapark – Euvelgunne is een nieuwe lijn in de spits tussen Station Europapark en Euvelgunne en rijdt in de spits elk half uur.
 • Lijn 12 Hoofdstation-Driebond-Kardinge komt te vervallen. Kardinge is te bereiken met lijn 16.
 • Lijn 16 Europapark – Kardinge is een nieuwe snelle lijn in de bussen tussen Station Europapark en Kardinge. Deze lijn rijdt in de spits vier keer per uur.
 • Lijn 19 Winkelcentrum Paddepoel-Oranjebuurt-de Wijert-Coendersborg-Station Europapark is een nieuwe lijn.

Kijk voor alle gewijzigde vertrektijden, routes en meer informatie op qbuzz.nl

In Kerstvakantie geldt aangepaste dienstregeling

In de kerstvakantie rijden de bussen van Qbuzz volgens een aangepaste dienstregeling. De bussen gaan volgens de grote vakantiedienstregeling rijden.

Tijdens de kerstdagen zelf wordt de zondagdienstregeling gehanteerd en op oudjaarsdag geldt de vakantiedienstregeling. Qbuzz stopt rond 20.00 uur met rijden.

Qbuzz zegt dat reizigers in de vakantie wel moeten opletten omdat bij de haltes de oude dienstregelingen vervangen worden voor de nieuwe vertrektijden van de nieuwe dienstregeling die op 3 januari in gaan. Reizigers moeten naar de datum kijken die bij de tabellen staan of anders vooraf de website van Qbuzz raadplegen.

Reizigers, die met lijn 65 tussen Groningen en Zoutkamp reizen moeten in de kerstvakantie in Winsum overstappen. Lijn 65 reed, vanwege werkzaamheden aan de N361, alleen tussen Winsum en Zoutkamp, maar nu wordt er ook een extra bus ingezet tussen Groningen en Winsum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden