‘CDA wil opheldering over kostenstijging stadhuis’

Foto: Jan Buurma

De gemeenteraadsfractie van het CDA wil van het college weten waarom de coronaregels zorgen voor een duurdere verbouwing van het stadhuis. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld.

Het CDA is verbaasd over de uitspraken van burgemeester Koen Schuiling tijdens de Promotiedagen Groningen, waarin hij stelde dat de plannen voor het stadhuis moeten worden aangepast. Het zou volgens Schuiling gaan om ventilatiesystemen, looplijnen en afstanden tussen tafels en stoelen.

CDA-raadslid René Bolle: ‘Wij waren al eerder kritisch op de dure verbouwplannen voor een nieuw stadhuis. Deze zouden in eerste instantie 15,5 miljoen kosten en werden vervolgens op 19,3 miljoen euro geraamd. Wat ons betreft had het college voor een goedkopere variant gekozen en deze nieuwe kostenstijging vinden we daarom moeilijk te begrijpen.’

Omdat het college kiest voor aanpassingen aan het stadhuis wegens het coronavirus wil het CDA weten of dit ook geldt voor andere (lopende) nieuwbouwprojecten van de gemeente Groningen bijvoorbeeld voor scholen, sportaccomodaties of nieuwbouw voor culturele instellingen. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld en hoopt daar zo snel mogelijk opheldering over te krijgen.

De oplevering van de verbouwing staat voor eind 2021 gepland en het is volgens het CDA daarom twijfelachtig waarom het college extra maatregelen rondom de renovatie wil nemen.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden