Nieuwe dienstregeling treinen van start

Foto: De Redactie

De nieuwe dienstregeling van de treinen start deze zondag. Hierdoor kunnen de vertrektijden anders zijn dan gewend. Doordat de nieuwe dienstregeling van Qbuzz pas 3 januari begint, kan het zijn dat de aansluitingen niet optimaal zijn

Op twee trajecten rijden vanaf maandag extra sneltreinen. Tussen Leeuwarden en Groningen rijdt vanaf aanstaande maandag elk uur een extra sneltrein en tussen Groningen en Winschoten rijdt vanaf dat moment twee keer per uur een sneltrein in de spits.

De sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden stoppen ook op Feanw├ólden en Buitenpost. In de avonduren rijdt er twee keer per uur een trein tussen Groningen en Zuidhorn. Door de aanpassingen zijn de reistijden van alle treinen op het traject verkort en sluiten de treinen beter aan op de intercity’s in Leeuwarden.

De sneltrein tussen Groningen en Winschoten rijdt vanaf maandag twee keer per uur in beide richtingen op werkdagen in de spits. De sneltrein stopt op het traject ook bij Scheemda en Groningen Europapark. Station Scheemda Oost wordt gesloten.

Behalve de extra sneltreinen is er tussen Warffum en Groningen ook een extra ochtendspitsrit.

Het advies van de vervoerders is vooraf de reis te plannen in een reisplanner.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden