Opnieuw 5000 gratis appel- en perenbomen voor Groningers

Foto: Oldiefan van Pixabay

In december en januari worden nog eens 5.000 gratis appel- en perenbomen uitgedeeld op initiatief van Klimaatadaptatie Groningen en Meer Bomen Nu.

De actie volgt op de populaire actie met 4000 perenbomen afgelopen zomer in Groningen. Op drie plekken in de provincie zal een drive through worden georganiseerd om bomen uit te delen.

Vanaf vandaag, vrijdag 11 december 12.00 uur kan er via klimaatadaptatiegroningen.nl/bomen een gratis e-ticket worden gereserveerd voor een tijdslot op een van de drie uitdeellocaties.

Uitdeellocaties en data

  • 19 december in Groningen van 11.30 uur 16.30 uur;
  • 2 januari in Sappemeer van 11.00 uur tot 16.00 uur;
  • 9 januari in Winsum van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Door verplicht reserveren van een boom worden files voorkomen en kan er corona-proof uitgedeeld worden. Iedereen weet dan ook zeker dat ze appel- of perenbomen mee naar huis krijgen.

Vijf bomen is het enige aantal dat gereserveerd kan worden, niet meer en niet minder. Eén e-ticket staat dus voor 5 bomen.

De organisatie wil mensen stimuleren om zoveel mogelijk op de fiets te komen, aangezien een bundel van vijf bomen eenvoudig mee te nemen is. De bomen hebben drie vierkante meter tuingrond nodig om te groeien.

Nog veel meer bomen

In Groningen worden er daarnaast nog eens ruim 80.000 bomen en struiken geplant in de komende maanden. Dit zijn zaailingen die worden geoogst uit natuurgebieden en parken. Wil jij je aanmelden als oogst-, plant of bewaarlocatie of helpen als vrijwilliger de komende maanden? Meld je dan aan via de website www.meerbomen.nu.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden