196 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 196 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

Ook is één nieuwe sterfgeval uit de gemeente Stadskanaal gemeld bij het RIVM.

In de gemeente Groningen werden 60 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (25), Oldambt (20), Delfzijl (18), Midden-Groningen (15), Westerwolde (13), Het Hogeland (11), Appingedam (10), Westerkwartier (8), Veendam (7), Loppersum (5), Pekela (3) en één melding waarvan de gemeente niet bekend is.

In de afgelopen 24 uur zijn twee personen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus, waarvan één persoon uit de gemeente Groningen en één persoon uit de gemeente Stadskanaal.

Landelijk

Het aantal coronagevallen neemt ook landelijk fors toe. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 8.793 positieve tests gemeld bij het RIVM, het hoogste aantal sinds 31 oktober. Woensdag meldde het RIVM bijna 6.600 nieuwe gevallen. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 48.000 mensen positief getest, tegen 35.000 de week ervoor.

Ook in de ziekenhuizen neemt de druk niet af. Er zijn 198 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive care werden 26 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. In totaal liggen er nu 1.648 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 469 op de IC.

Ook zijn 64 overleden covid-patiënten gemeld bij het RIVM. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur overleden, deze informatie wordt vaak later doorgegeven. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 49 doden per dag, tegen 55 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden