Rijksuniversiteit Groningen (RUG) op 7e plaats duurzame universiteiten ter wereld

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Esdert

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat in de top tien van meest duurzame universiteiten ter wereld. Dit jaar eindigde de RUG op de zevende plaats in de UI GreenMetric 2020.

Dat is één plek hoger dan vorig jaar, meldt de RUG. Van de 912 deelnemende universiteiten is Wageningen University & Research de meest duurzame. De Rijksuniversiteit Groningen staat voor Nederland op plaats twee.

De UI GreenMetric ranking is opgezet door de Universitas Indonesia om aandacht te vragen voor duurzaamheid in het beleid van universiteiten. De universiteiten worden gerangschikt op basis van numerieke data op het gebied van ‘Setting and Infrastructure’, ‘Energy and Climate Change’, ‘Waste’, ‘Water’, ‘Transportation’ en ‘Education’.

Duurzaamheid bij de RUG

De RUG zet zich in voor meer duurzaamheid binnen onderwijs en onderzoek, maar ook op het gebied van bedrijfsvoering, renovatie- en nieuwbouwprojecten.

De Green Office promoot duurzaamheid in de RUG door studenten en medewerkers te informeren en inspireren en door te adviseren in het beleid van de universiteit op het gebied van duurzaamheid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden