163 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 163 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 49 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (24), Midden-Groningen (20), Het Hogeland (12), Stadskanaal (11), Veendam (10), Delfzijl en Westerwolde (9), Loppersum (6), Oldambt (5), Appingedam en Pekela (4).

In de provincie Groningen is één sterfgeval uit de gemeente Het Hogeland gemeld bij het RIVM. Ook werd één persoon uit Appingedam en één persoon uit Het Hogeland opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de afgelopen week, tussen 1 november en 8 deceber 10.00 uur, 873 coronapatiënten COVID-19 gemeld zijn bij de GGD’en. Dat zijn er maar 312 meer dan de week ervoor toen 561 positieve testen werden geregistreerd. Vorige week was er sprake van een lichte daling, nu een behoorlijke stijging. Ook werden vier personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Landelijk kwamen er 6.187 besmettingen bij, een daling ten opzichte van maandag. Ook zijn 71 coronapatiënten overleden aan het virus, maandag waren dat er 19.

Het aantal nieuwe coronagevallen neemt echter landelijk wel toe. In de afgelopen zeven dagen heeft het RIVM 43.103 meldingen van positieve coronatests gekregen. Dat is zo’n 27 procent meer dan een week eerder, toen 33.949 bevestigde besmettingen werden geregistreerd. De weken daarvoor waren het er respectievelijk 36.931 en 37.706.

Het RIVM noemt de stijging zorgwekkend en zegt dat het aantal positieve tests in elke regio toeneemt.

Het zogeheten reproductiegetal bleef vrijwel gelijk. Het cijfer zakte een fractie, van 1,04 naar 1. Het getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt onder de bevolking. Hoe hoger het boven de 1 komt, hoe sneller het virus zich kan verspreiden.

Het aantal sterfgevallen daalde. In de afgelopen zeven dagen kwamen 338 meldingen van overleden coronapatiënten binnen, tegen 406 de week ervoor. Het aantal opnames op een verpleegafdeling steeg wel. In de afgelopen zeven dagen belandden 1229 coronapatiënten op zo’n vleugel, tegen 1007 de week ervoor. Het aantal opnames op de intensive care daalde van 183 naar 179.

Persconferentie

Dinsdagavond geven premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie. Of de maatregelen in aanloop naar kerst versoepeld gaan worden is de grote vraag waar we vanavond om 19.00 uur antwoord op krijgen. Afgaand op de cijfers lijkt versoepeling ver weg.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden