224 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Arek Socha by Pixabay

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 224 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 57 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (28), Delfzijl (23), Veendam (22), Westerkwartier (17), Het Hogeland (16), Midden-Groningen en Westerwolde (14), Appingedam (13), Oldambt (12), Loppersum (5) en Pekela (3). Dat is een toename 82 besmettingen ten opzichte van zondag.

In de afgelopen 24 uur werden geen sterfgevallen gemeld en mensen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Het aantal nieuw vastgestelde coronagevallen is landelijk voor de zesde dag op rij gestegen. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 7.134 positieve tests geregistreerd bij het RIVM. Dat is het hoogste aantal sinds 6 november.

Op zondag meldde het RIVM ruim 6800 positieve tests en op zaterdag meer dan 6500. Vorige week dinsdag kwamen ongeveer 4000 nieuwe gevallen aan het licht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden