110 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 110 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

Ook zijn er twee nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, één uit de gemeente Delfzijl en één uit de gemeente Groningen, gemeld bij het RIVM.

In de gemeente Groningen werden 22 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Delfzijl en Stadskanaal (16), Midden-Groningen (13), Westerkwartier (12), Westerwolde (9), Het Hogeland en Veendam (8), Appingedam (5) en Oldambt (1). In de gemeenten Loppersum en Pekela werden geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld.

In de afgelopen 24 uur zijn twee personen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus, waarvan één persoon uit Stadskanaal en één persoon uit de gemeente Het Hogeland.

Landelijk

Het afgelopen etmaal zijn er landelijk 6.577 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. In het ziekenhuis liggen nu 1.602 coronapatiënten, waarvan 472 op de intensive cares. Zaterdag meldde het RIVM ook 39 nieuwe sterfgevallen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden