Toverwoord ‘Spreiding’ bij drukke winkelstraten en markt

Foto: Jan Buurma

‘Spreiding’ is het toverwoord bij drukke winkelstraten en op de markt in Groningen. Dat meldt de gemeente op de website.

De drukte in de winkelstraten lijkt ‘aardig onder controle’, aldus de gemeente, echter het advies is om op drukke tijdstippen alleen te komen en niet met het hele gezin naar de winkelstraten en de markt. “Je zou willen dat mensen hun inkopen ook op andere dagen doen”.

Op de markt is ook sprake van een verschuiving naar meer bezoek in de ochtenden. Marktmeester Jordy Bakker vertelt op de website van de gemeente: ‘We zien dat het al eerder druk wordt op vrijdag en zaterdag”. “Je ziet nog wel steeds dat hele families of groepen studenten bij elkaar komen op de markt”. “Wij vragen er geen feestje van te maken. Mensen komen elkaar ook tegen en blijven op het pad staan praten”. “De meeste mensen snappen de regels wel als we hen hierop aanspreken”.

Wel valt op dat na een rondgang van de redactie onder winkeliers, dat ze te maken hebben met mensen die moeilijk doen om een mandje te pakken of zich aan de regels in de winkel te houden.

“Vaak worden we afgebekt”, aldus een winkelier. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en wij denken maar zo, ‘vriendelijkheid kost geen geld’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden