Sinterklaas is in het land

Foto: Lafynfyx via Pixabay

Sinterklaas vieren we dit jaar heel anders door corona. Dit jaar ging de traditionele intocht van Sinterklaas niet door, maar was de aankomst in Groningen met een filmpje te bewonderen.

Deze pakjesavond gezellig met familie en vrienden vieren wordt dit jaar afgeraden. Voor Sinterklaas zijn in ieder geval geen versoepelingen aangekondigd. De overheid adviseert het kinderfeest met het eigen gezin of in een klein gezelschap te vieren. Nu geldt het dringende advies thuis niet meer dan drie personen per dag te ontvangen, met uitzondering van kinderen tot en met twaalf jaar.

Ook heeft Sinterklaas verschillende scholen coronaproof bezocht of via een videoverbinding van zich laten horen.

Het Sinterklaasweekend verloopt overwegend droog, aldus Weeronline. Het is zelfs mogelijk dat het weekend wordt afgesloten met sneeuwvlokken in Limburg. In Groningen wordt het koud en kan het in de nacht naar zondag licht vriezen. In de nacht naar maandag stijgt de kans op neerslag bij een temperatuur van ongeveer 2 graden boven nul. Het zal koud aanvoelen.

Het weer voor de komende week verloopt koud voor de tijd van het jaar met temperaturen van 4 tot 5 graden. Bij opklaringen kan het vriezen en bij bewolking ligt de temperatuur net iets boven het vriespunt. Veel bewolking maar ook zonnige momenten zijn te zien.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden