Geen speciale parkeerregelingen voor mantelzorgers in Groningen

Foto: De Redactie

In drie Groningse gemeenten met betaald parkeren zijn geen speciale parkeerregelingen voor mantelzorgers. Dat blijkt een onderzoek van thuiszorgbureau Zuster Jansen, dat mantelzorgparkeerregelingen in kaart bracht van 131 gemeenten met betaald parkeerzones.

In Nederland bieden vier op de tien gemeenten met betaald parkeerzones een voordelige parkeerregeling voor mantelzorgers, maar in de provincie Groningen hebben mantelzorgers minder geluk. In de drie Groningse gemeenten met betaald parkeren zijn er namelijk geen speciale parkeerregelingen voor mantelzorgers. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Zuster Jansen

Geen parkeerregelingen in Groningen

In de gemeenten Groningen, Stadskanaal en Veendam wordt betaald parkeren gehandhaafd in (delen van) de gemeente. In geen van deze gemeenten kunnen mantelzorgers echter voor een gereduceerd tarief of gratis parkeren.

In zeven Groningse gemeenten, waaronder Pekela en Delfzijl, geldt geen betaald parkeren en kunnen mantelzorgers gratis hun auto plaatsen.

Verschillen tussen gemeentelijke parkeerkosten

56 van de 131 Nederlandse gemeenten met betaald parkeren bieden een speciale vergunning waarmee mantelzorgers gratis of tegen een kortingstarief kunnen parkeren.

In gemeenten met een regeling betalen mantelzorgers gemiddeld 6,89 euro per maand aan parkeerkosten bij 10 uur mantelzorg per week. Het gemiddelde tarief voor parkeren met de mantelzorgparkeervergunning varieert sterk per gemeente, van het meeste geld, 43 euro in de gemeente Utrecht tot het minst in de gemeente Zevenaar met gemiddeld 1,25 euro per maand.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden