144 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 144 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

Ook is er één nieuw sterfgeval als gevolg van het coronavirus uit de gemeente Midden- Groningen gemeld bij het RIVM.

In de gemeente Groningen werden 29 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (18), Delfzijl (16), Stadskanaal en Westerkwartier (15), het Hogeland (13), Westerwolde (10), Oldambt (9), Appingedam en Veendam (8), Loppersum (2), Pekela (1).

In de afgelopen 24 uur werden geen mensen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus.

De cijfers lopen de afgelopen dagen weer iets op. Het is niet bekend of dit komt doordat meer mensen zich laten testen of het langer duurt voordat de besmettingen gemeld worden. Ook kunnen de cijfers van het RIVM afwijken van die van de GGD-en. Daarnaast voeren andere organisatie ook coronatesten uit.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tot donderochtend 10.00 uur 5.641 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er fors meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (5.016). Daarnaast zijn 61 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Er zijn 153 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 11 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 21 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 4 nieuwe opnames minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1595 mensen met corona in het ziekenhuis van wie 458 op de IC.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden