80 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 80 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 32 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (12), Midden-Groningen en Het Hogeland (9), Oldambt (5), Appingedam en Stadskanaal (3), Delfzijl en Westerwolde (2), Veendam en Pekela (1). Ook is er één persoon positief getest waar niet van bekend is uit welke gemeente.

In de provincie Groningen is één sterfgeval uit de gemeente Groningen gemeld bij het RIVM. Er werden geen personen opgenomen als gevolg van het coronavirus in het ziekenhuis.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de afgelopen week, tussen 24 november en 1 deceber 10.00 uur, 561 coronapatiënten COVID-19 gemeld zijn bij de GGD’en. Dat zijn er maar 15 minder dan de week ervoor toen 576 positieve testen werden geregistreerd. Vorige week werden nog 150 patiënten meer dan de week daarvoor geregistreerd. Toch is de daling minimaal. Ook is één persoon overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Ook landelijk is er sprake van een lichte daling van het aantal coronagevallen afgelopen week. Het RIVM kreeg in de afgelopen zeven dagen 33.949 meldingen van positieve coronatests. Een week eerder waren het er 36.931 en de week daarvoor 37.706.

Ook het aantal sterfgevallen daalde. In de afgelopen zeven dagen kwamen 406 meldingen van overleden coronapatiënten binnen, tegen 422 de week ervoor. Verder werden 1007 coronapatiënten opgenomen op een verpleegafdeling van een ziekenhuis en 183 op de intensive care. De week ervoor waren het er respectievelijk 1291 en 193

Het zogeheten reproductiegetal bleef vrijwel gelijk. Het cijfer staat nu op 1,04, tegen 1,02 vorige week. Het getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt onder de bevolking. Hoe hoger het boven de 1 komt, hoe sneller het virus zich kan verspreiden.

Ic’s en verpleegafdelingen

Het aantal mensen dat voor corona in het ziekenhuis of op de intensive care werd opgenomen daalde afgelopen week naar 1007, vergeleken met 1291 opnames in de week ervoor.

Het aantal ic-opnames was 183 in de afgelopen week, vergeleken met 193 de week ervoor. De aantallen dalen licht, maar de ziekenhuis- en de ic-opnames zijn ongeveer hetzelfde als de aantallen in de eerst helft van oktober, toen besloten werd dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding terug te brengen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden