GroenLinks en SP zoeken naar alternatief voor vuurwerk met Oud & Nieuw

Foto: CCO/Publiek Domein

De gemeenteraadsfracties van GroenLinks en de SP zoeken naar alternatieve manieren voor vuurwerk met Oud en Nieuw. De fracties doen een oproep aan Groningers om hun ideeën te delen.

Vanwege het landelijk vuurwerkverbod zullen Groningers het deze jaarwisseling zonder vuurwerk moeten doen. Daarnaast zijn de mogelijkheden om Oud & Nieuw samen te vieren beperkt door de maatregelen om Corona tegen te gaan.

De twee partijen willen nu op zoek naar wat we wel kunnen doen om 2021 feestelijk in te luiden.

Mirjam Wijnja (GroenLinks): “Ik kan me heel goed voorstellen dat veel Groningers denken: “oké, een vuurwerkverbod – en nu dan?” Sommige mensen hechten heel veel waarde aan het afsteken van vuurwerk en zien dit als een verbindend middel. Een centrale vuurwerkshow kunnen we niet organiseren omdat evenementen en samenscholingen niet mogen in verband met de coronamaatregelen. Maar wat gaan we dan wel doen? Dat is onze vraag nu.”

“Naast dat we Groningers vragen hun beste ideeën met ons te delen zullen we ook verschillende groepen opzoeken om actief het gesprek hierover aan te gaan – bijvoorbeeld met jongerengroepen. Met behulp van al die suggesties kunnen we met de gemeente een plan bedenken,” aldus Lucy Wobma (SP).

Alle ideeën worden verzameld en voorgelegd aan de gemeente om te bekijken welke ervan uitgevoerd kunnen worden. Dat kan op gemeenteniveau, maar ook per dorp, buurt of straat zijn.

De fracties bespreken het onderwerp aanstaande woensdagmiddag tijdens het vragenuur met de burgemeester.

De suggesties kunnen worden achtergelaten op de social media kanalen van de partijen of via een mail naar [email protected] of [email protected].

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden