93 nieuwe coronabesmettingen in provincie

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 93 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 21 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (17), Oldambt (14), Het Hogeland (10), Westerwolde (7), Westerkwartier (6), Delfzijl en Veendam (5), Stadskanaal (2). In de gemeente Appingedam werden geen mensen positief getest op het coronavirus.

In de afgelopen 24 uur werd één persoon uit de gemeente Westerkwartier opgenomen in het ziekenhuis. Er werden geen overledenen gemeld aan het RIVM als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

In het afgelopen etmaal is het aantal nieuwe coronabesmettingen met 1110 toegenomen. Tussen zaterdag en vrijdagochtend werden 5609 positieve tests doorgegeven aan het RIVM. Zaterdag waren dat er nog 4499.

De dagelijkse aantallen fluctueren al de hele week. Het RIVM wijst erop dat de weekcijfers een beter beeld geven. Die brengt het instituut elke dinsdag naar buiten. Daaruit komt een dalende lijn naar voren.

Het afgelopen etmaal overleden 25 mensen aan de gevolgen van corona, 34 minder dan de 59 stergevallen die op zaterdag werden gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden