85 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 85 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 33 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (13), Stadskanaal (10), Westerwolde (7), Delfzijl en Het Hogeland (5), Oldambt (4), Loppersum en Westerkwartier (3), Appingedam (2). In de overige gemeenten werden geen mensen positief getest op het coronavirus.

Ook zijn er in de afgelopen 24 uur geen ziekenhuisopnames en overledenen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Het RIVM kreeg tot zaterdagochtend in het afgelopen etmaal 4.499 meldingen van positieve coronatests binnen. Dat zijn er minder dan op vrijdag toen 5790 nieuwe bevestigde coronabesmettingen werden gemeld. De cijfers schommelen de hele week al.

Op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis zijn 166 nieuwe coronapatiënten opgenomen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 22 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 19 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 4 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Ook zijn 59 sterfgevallen als gevolg van Covid-19 gemeld. Deze informatie wordt niet altijd direct doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden