Tijdelijke viaduct over Paterswoldseweg opent maandag

Foto: Aanpak Ring Zuid

Het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg is vanaf maandag te gebruiken voor verkeer. Dit weekend wordt de tijdelijke weg met het tijdelijke viaduct aangesloten op de zuidelijke ringweg, meldt Aanpak Ring Zuid.

Het bestaande viaduct over de Paterswoldseweg moet worden vervangen vanwege de ombouw van de zuidelijke ringweg. Het verkeer wordt vanaf het Vrijheidsplein tot het Julianaplein, langs de Laan van de Vrede geleid.

De werkzaamheden gaan dag en nacht door en duren tot maandagochtend 6.00 uur. Omwonenden kunnen hinder ondervinden op het gebied van geluid, licht en in mindere mate trillingen.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden is de ringweg vanaf het Vrijheidsplein tot aan het Julianaplein dicht. Het doorgaande verkeer vanaf Drachten kan dan dus niet direct het Julianaplein bereiken. De Paterswoldseweg en de Laan van de Vrede blijven gewoon open.

De toerit vanaf het Vrijheidsplein richting het Julianaplein is vanaf 7 december om 6.00 uur weer in gebruik.

Maandag 30 november kan het verkeer over het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg. De zuidelijke ringweg vanaf het Vrijheidsplein (bij de Gasunie) tot aan het Julianaplein is dit weekend afgesloten. Het verkeer vanuit Drachten richting Assen/Hoogezand wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden