118 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 118 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag. Dat zijn 21 besmettingen meer dan donderdag, maar iets minder dan vorige week vrijdag. Toen werden 125 nieuwe besmettingen gemeeld.

In de gemeente Groningen werden 26 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (16), Het Hogeland (15), Stadskanaal en Westerwolde (12), Westerkwartier (10), Oldambt en Veendam (8), Appingedam (6), Delfzijl en Pekela (2) en Loppersum (1).

Er zijn geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld in de afgelopen 24 uur.

Ziekenhuisopnames in noordelijke ziekenhuizen

Het aantal opgenomen patiënten met een bewezen coronabesmetting in Noord-Nederland is licht gedaald. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk AZNN.

De ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland verzorgen 144 coronapatiënten.

In de Groningse ziekenhuizen liggen vrijdagochtend 59 patiënten, waarvan 21 personen op de intensive care. Van de 144 coronapatiënten in een ziekenhuis in Noord-Nederland, komen 68 mensen van buiten de regio. 31 van hen liggen op een IC-afdeling.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tot vrijdagochtend 5790 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1292 meer dan gisteren werden gemeld.

Doordat de dagcijfers fluctueren geeft een gemiddelde van de afgelopen zeven dagen een beter beeld. Daaruit valt te constateren, dat er sprake is van een lichte stijging. In de afgelopen week lagen de aantallen tussen de 4.000 en 5.500 positieve testen.

Overigens ligt de lijn ligt nog altijd ruim vier keer hoger dan het door de overheid gewenste risiconiveau van ‘waakzaam’.

Er zijn 188 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 4 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 23 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden