RUG op gedeelde vierde plaats klassieke universiteiten in Keuzegids

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat op de vierde gedeelde plaats van de ranglijst voor klassieke universiteiten in de Keuzegids van dit jaar.

De RUG staat net als vorig jaar op de vierde plek, maar deelt deze plaats dit jaar met de Universiteit Leiden.

De top drie wordt gevormd door Nijmegen, Amsterdam (VU) en Utrecht. De manier van beoordelen is dit jaar aangepast vanwege corona. Studenten zijn dit jaar vanwege corna niet naar hun mening gevraagd over hun opleiding. Hun oordeel van vorig jaar is daarom opnieuw meegenomen.

Zeven bacheloropleidingen aan de RUG krijgen in de keuzegids het kwaliteitszegel Topopleiding; dat is gelijk aan 2020, meldt de RUG. De beste bacheloropleiding van de RUG is Archeologie met 93 punten. Twee studies staan net als vorig jaar in de top vijf van best beoordeelde universitaire bacheloropleidingen. Dat zijn de opleidingen Archeologie en Minorities & Multilingualism.

Ook zijn nog vijf RUG-bacheloropleidingen de beste in hun categorie: Bewegingswetenschappen, Informatiekunde, Astronomy, Media Studies, en Farmacie.

De Keuzegids wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriƫnteren op universitaire bacheloropleidingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden