Stadspartij Groningen: “Vragen toenemend sluipverkeer Vinkhuizen”

Foto: Stadspartij Groningen

Stadspartij Groningen stelt woensdag vragen over sluipverkeer in de wijk Vinkhuizen in Groningen in het vragenuurtje van burgemeester en wethouders.

Uit de wijk Vinkhuizen komen volgens de fractie de laatste tijd berichten dat sinds dat er gewerkt wordt aan de Zuidelijke Ringweg er sprake is van hinderlijk en gevaarlijk sluipverkeer door de wijk.

‘Dwars door Vinkhuizen’

Vinkhuizen en met name Vinkhuizen Noord is een kinderrijke buurt met veel studenten en schoolgaande jeugd, onder andere uit omliggende dorpen. Er zijn dus veel fietsers maar ook ouderen die aan het verkeer deelnemen.

“Automobilisten, vrachtwagens en andere voertuigen vermijden het Julianaplein en nemen de afslag Westpoort van de A7 bij Hoogkerk. Daarna gaan ze in volle vaart via de Johan Van Zwedenlaan naar de Siersteenlaan, Diamantlaan of Edelsteenlaan om zo op de Westelijke Ringweg te komen. Dus dwars door Vinkhuizen”, zegt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij.

Op de lange, rechte, brede Edelsteenlaan signaleren inwoners dat er met hoge snelheid wordt gereden terwijl daar voetgangers, fietsers en andere weggebruikers proberen over te steken. Ouders met kinderen achterop kijken bij het naderen van de vluchtheuvels angstig om zich heen als er weer een colonne aan komt scheuren om door te rijden.

“Het is niet voor het eerst dat er klachten komen over hardrijdend verkeer in dit deel van Vinkhuizen. De Stadspartij heeft begrepen dat de wijkvereniging Vinkhuizen Noord ook al aandacht heeft gevraagd. Maar tot op heden is er geen sprake van oplossingen of acties”, vervolgd Sijbolts. Daarom stelt de partij woensdag vragen.

Inwoners van Vinkhuizen Noord maken zich zorgen en vragen zich af of ze ooit van dit sluipverkeer afkomen en de Stadspartij deelt deze zorg.

“Wij willen weten of het college op de hoogte is van deze sluiproute en zo ja of ze van plan zijn er iets aan te doen. Daarnaast vragen wij of het college zich bewust is van de onrust over dit sluipverkeer in Vinkhuizen”, besluit Sijbolts.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden