126 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Matthewafflecat by Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 126 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 32 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (22), Westerwolde (19), Stadskanaal (17), Westerkwartier (12), Delfzijl, Appingedam en Oldambt (5), Het Hogeland (4), Veendam (3) en Loppersum (2). Alleen in de gemeente Pekela werden geen mensen positief getest op het coronavirus.

Er werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld aan het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten opgenomen op de intensive care in Groningse ziekenhuizen is met vier patiënten gestegen naar 27. Dat blijkt uit de cijfers van Acute zorgnetwerk Noord-Nederland.

In totaal zijn maandagochtend 69 coronapatiënten opgenomen in Groningse ziekenhuizen. Op de verpleegafdelingen liggen 42 patiënten met een bewezen coronabesmetting.

In heel Noord-Nederland zijn nu 165 coronapatiënten opgenomen, waarvan 63 op een IC. Van de 65 IC-patiënten komen 38 van buiten Noord-Nederland. Op verpleegafdelingen zijn 43 mensen opgenomen van buiten de regio.

Landelijk

Bij het RIVM maandag 5.214 coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 182 minder dan zondag. Ook werden Ook werden er 54 overleden Covid-19-patiënten geregistreerd. Deze cijfers worden soms met vertraging doorgegeven aan het RIVM. Dat betekent dat niet alle in de statistieken opgenomen patiënten in de afgelopen 24 uur positief zijn getest of zijn overleden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden