Fietspad onder viaduct Vrijheidsplein tot 2023 dicht

Foto: Archief De Redactie

Het fietspad onder het viaduct van het Vrijheidsplein door blijft dicht tot december 2023. Dat maakte Aanpak Ring Zuid vrijdagmiddag bekend.

Dat is ruim twee jaar langer dan in eerste instantie gepland. Het was eerst de bedoeling dat het fietspad weer opengesteld zou worden in februari volgend jaar. “Zo kunnen de werkzaamheden veiliger worden uitgevoerd”, staat op de site van Aanpak Ring Zuid.

Het fietspad is momenteel al afgesloten om de nieuwe oprit vanaf het Vrijheidsplein richting het Julianaplein aan te kunnen leggen. De afsluiting is nodig om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Vrijheidsplein.

Omleidingsborden

Voor fietsers betekent dit dat ze langere tijd een andere route moeten nemen, via de Paterswoldseweg. Om de omleiding voor fietsers duidelijk te maken worden speciale borden neergezet in overleg met de gemeente en de Fietsersbond Groningen. Deze borden laten zien waar de stremming is en hoe de omleidingsroute loopt.

Tijdelijk fietspad

Het kan zijn dat de omleidingsroute via de Paterswoldseweg de komende jaren af en toe dicht moet vanwege andere werkzaamheden, maar dan komt er een tijdelijk fietspad onder het Vrijheidsplein door.

In 2023 gaat het fietspad weer open en kunnen fietsers onder de op- en afrit van de ringweg door rijden. Deze oversteek wordt daardoor makkelijker en veiliger.

Kijk voor meer informatie: www.aanpakringzuid.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden