125 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 125 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag. Dat zijn 58 besmettingen meer dan een dag eerder.

In de gemeente Groningen werden 41 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (25), Stadskanaal (14), Westerwolde (12), Westerkwartier en Delfzijl (7), Oldambt en Veendam (5), het Hogeland (4), Appingedam (3), Loppersum en Pekela (1).

Er zijn geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

De cijfers zijn hoger dan in de afgelopen dagen. Dit kan mede veroorzaakt worden door het later doorgeven van de cijfers aan het RIVM, wisselend aantal positieve testen op een dag, en ook was er afgelopen week van een technische storing

Ziekenhuisopnames in noordelijke ziekenhuizen

Het aantal opgenomen patiënten met een bewezen coronabesmetting in Noord-Nederland is licht gedaald. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk AZNN.

In de Groningse ziekenhuizen liggen vrijdagochtend 66 patiënten, waarvan 23 personen op de intensive care. In Noord-Nederland liggen 155 coronapatiënten in een ziekenhuis. 49 van hen liggen op een IC-afdeling. 69 patiënten komen van buiten de regio, waarvan 37 mensen op een noordelijke IC-afdeling liggen.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is opnieuw gestegen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 5974 positieve tests geregistreerd, het hoogste aantal in een week tijd. Het RIVM meldde donderdag 5720 gevallen en woensdag 4615, maar dat kwam mede door een technische storing.

Ook vorige week waren er op woensdag, donderdag en vrijdag meer positieve tests dan op maandag en dinsdag. Volgens de GGD’en kan dit komen doordat in het weekend minder mensen worden getest dan doordeweeks.

Het aantal sterfgevallen steeg met 51. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, deze informatie wordt vaak later doorgegeven. Op donderdag werden 75 sterfgevallen geregistreerd.

Het aantal coronapatiënten dat in de Nederlandse ziekenhuizen ligt, is gezakt tot onder de 2000. Het is voor het eerst sinds 21 oktober dat het aantal onder die grens uitkomt. In totaal behandelen ziekenhuizen momenteel 1961 mensen vanwege een coronabesmetting, 69 minder dan op donderdag.

Verpleegafdelingen behandelen 1414 coronapatiënten. Dat zijn er 61 minder dan op donderdag. Het aantal mensen met Covid-19 op de intensive cares daalde van 555 naar 547.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden