67 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 67 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 14 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (13), Stadskanaal (10), Delfzijl en Westerwolde (5), Veendam (4), Oldambt (3) en Loppersum (1). In de gemeenten Appingedam en Pekela werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de provincie Groningen zijn geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Midden-Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

De cijfers kunnen een vertekend beeld geven doordat de GGD woensdag met een technische storing te maken had.

Ziekenhuisopnames in noordelijke ziekenhuizen

Het aantal besmettingen met corona in Noord-Nederland is de afgelopen periode afgenomen. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk AZNN.

In de drie noordelijke provincies is volgens het Zorgnetwerk sprake van een afvlakking van de corona-pandemie. Vergeleken met de rest van Nederland is het aantal besmettingen in Groningen het laagst. Dat vertaalt zich echter nog niet in een vermindering van de druk op klinische en IC-bedden. Die druk blijft hoog, maar daar wordt de komende tijd enige verbetering verwacht. In dat geval kan de reguliere zorg weer opgeschaald worden, aldus het AZNN.

Ongeveer 30 procent van de covid-patiënten die in Nederland buiten hun eigen regio worden geplaatst, wordt vervoerd naar ziekenhuizen in Groningen, Friesland en Drenthe. Dat is veel meer dan wordt overgenomen in de overige regio’s van ons land. Sinds de tweede corona-golf zijn in het noorden 325 patiënten overgenomen op verpleegafdelingen en 75 op de intensive care.

De ziekenhuizen in Drenthe, Friesland en Groningen verzorgden woensdag 172 coronapatiënten (17 meer dan eerder deze week). Van de 172 patiënten lagen er 55 op de intensive care. Van alle patiënten komen er 79 uit andere regio’s.

Landelijk

Het RIVM heeft 5.725 meldingen gekregen over positieve testresultaten. Dat zijn er meer dan de afgelopen dagen, maar hierbij zijn ongeveer duizend meldingen van de vorige dag.

Het RIVM meldde woensdag 4628 positieve tests, maar zei er direct bij dat het werkelijke aantal hoger lag. Door een technische storing bij de GGD’en waren ongeveer duizend gevallen niet doorgegeven aan het RIVM. Die zijn alsnog meegenomen in de dagcijfers die donderdag bekend werden.

Het aantal meldingen van sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 75. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden