Stadspartij: “Deadline geheimhouding Ring Zuid!”

Foto: De Redactie

Er moet duidelijkheid komen over de problemen rond de aanleg van Ring Zuid. Dat meldde de Stadspartij.

Sinds afgelopen juli is er bij de aanleg van de Ring Zuid sprake van geheimhouding. Zowel de gemeenteraad van Groningen als Provinciale Staten van Groningen weten niet meer water speelt, aldus de Stadspartij.

“Begin juli was het idee dat de uitwerking van het vaststellingsbesluit een kwestie van weken zou zijn. We zijn nu bijna een half jaar verder zonder enige resultaat en zonder ook maar een stap verder gekomen te zijn. Met andere woorden, wij kunnen de voortgang van het megaproject niet meer controleren”, zegt René Stayen, gemeenteraadslid van de Stadspartij.

Aannemerscombinatie Herenpoort (CHP) besloot vorige week een deel van haar werkmaterieel te verwijderen en alleen uit voeren wat strikt contractueel noodzakelijk is. Daarnaast heeft zij een verklaring afgelegd in de media: ‘CHP is een aannemerscombinatie en geen bank’. Het vertrouwen is dus broos en de onzekerheid omtrent de verdere ombouw van Ring Zuid is groot.

De Stadspartij wil duidelijkheid over de problemen die spelen, het vaststellingsbesluit dat er maar niet komt en de verdere dreigende vertraging van Ring Zuid.

“De belangen zijn dusdanig groot, dat er helemaal geen vaststellingsbesluit dreigt te komen. En het is vreemd dat wij als politici uit de media moeten vernemen welke problemen er spelen. Dat is onacceptabel”, vervolgt Stayen.

De Stadspartij is van mening dat er in ieder geval in de openbaarheid duidelijkheid moet komen welke problemen er nu spelen. “De vertrouwelijkheid moet er vanaf en het liefst zo snel mogelijk. Wij willen een harde deadline stellen op 1 februari 2021 en zullen dat kenbaar maken in de raad.”, besluit Stayen.

Ook willen de de gemeenteraadsfracties van de SP, de Partij voor de Dieren en de Stadspartij een gemeentelijke onderzoek naar de gang van zaken. Ze willen woensdag een interpellatiedebat voeren over de problemen, meldt OOG tv. ‘De gemeente Groningen, de omwonenden en weggebruikers van de ringweg worden de dupe van de vertraging van drie jaar, zo stellen de indieners.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden