94 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 94 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 41 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (13), Midden-Groningen, Oldambt en Veendam (6), in Delfzijl, Westerwolde, Midden-Groningen, het Hogeland (5) en Pekela (2).

In de provincie Groningen waren in de afgelopen 24 uur twee nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van COVID-19 gemeld, één persoon uit de gemeente Delfzijl en één persoon uit Groningen. Er waren geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen gedaald

In de Groningse ziekenhuizen zijn maandagochtend 64 mensen opgenomen vanwege een coronabesmetting. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Dat zijn vijf patiënten minder dan voor het weekend. Van de 64 opgenomen patiënten met een bewezen coronabesmettingen liggen 24 personen op de intensive care.

Het aantal IC-opnames daalde met drie ten opzichte van vrijdag en het aantal opnames op verpleegafdelingen daalde met twee ten opzichte van vrijdagochtend.

In Noord-Nederland zijn nu 155 coronapatiënten opgenomen. In de provincie Friesland liggen 66 patiënten, waarvan 22 op een IC-bed. In Drenthe zijn 25 patiënten opgenomen, waarvan 10 op de intensive care. Van de in totaal 155 opgenomen patiënten in Noord-Nederland komen 83 patiënten van buiten de regio. Dat zijn er 9 minder dan voor het weekend, toen waren dat er 92. Van de 83 opgenomen patiënten van buiten de regio zijn er 34 opgenomen op een Intensive Care-afdeling.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen is voor de derde dag op rij gedaald. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 4873 positieve tests geregistreerd. Het RIVM had op zondag 5457 nieuwe gevallen gemeld, maar dat is maandag bijgesteld naar 5449.

In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer dan 38.000 mensen positief getest en 489 sterfgevallen geregistreerd. Dat is allebei minder dan de week ervoor.

Sinds het begin van de uitbraak is het coronavirus vastgesteld bij meer dan 450.000 mensen in Nederland. Bij het huidige tempo komt dat aantal tegen het einde van de maand boven de half miljoen uit. Van ruim 8500 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden