Drie Gezusters afhaallocatie van unieke duurzame kerstboom

Foto: Jan Buurma

De Drie Gezusters doet mee aan een bijzondere actie van BeterBoompje door de afhaallocatie te zijn van een unieke duurzame kerstboom.

Hoewel de deuren van het Grand Café nog even gesloten blijven, bedenkt De Drie Gezusters allerlei alternatieven om de feestdagen gezellig en fijn samen in te luiden en daarom wordt de voortuin van de Grote Markt omgetoverd tot een heus kerstboomparadijs. De obers van De Drie Gezusters voorzien met liefde de stad Groningen van duurzame kerstbomen in december.

Jaarlijks worden ongeveer 2.500.000 kerstbomen na de feestdagen weggegooid in Nederland. Dat is nergens voor nodig en daarom bieden De Drie Gezusters en BeterBoompje een duurzame kerstboom als alternatief.

Mogelijkheden

Er zijn twee duurzame opties, een kerstboom met kluit of een kerstboom zonder kluit. Initiatiefnemer Alex: “De kerstboom met kluit logeert als het ware een maand bij jou, waarna wij hem terug planten in de natuur. De andere optie is een kerstboom zonder kluit (de afgezaagde versie). Deze optie is een tussenoplossing om de markt te kunnen veranderen. Voor iedere kerstboom zonder kluit die jij koopt, plant Lowlander twee nieuwe, biologische adoptieboompjes in hun Kerstbomenbos”.

Dankzij BeterBoompje en Lowlander Bier zijn er over tien jaar geen wegwerp kerstbomen meer.

©BeterBoompje

Inwoners van Groningen kunnen via www.beterboompje.nl een kerstboom kopen die net zowel gezelligheid brengt én de wereld een stukje mooier maakt. Een echt ‘beter’ boompje dus!

De kerstboom is op te halen bij de drie zussen op zondag 6 december, vrijdag 11 december, zaterdag 12 december of zondag 13 december.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden