Sinterklaas is in het land: “Zet allemaal je schoen vanavond!”

Foto: Lafynfyx via Pixabay

Sinterklaas is aangekomen in Nederland. Sint en zijn pieten kwamen zaterdagmiddag even na 12.00 uur aan in een niet nader genoemde plaats. De intocht in Groningen gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen.

Bijna alle intochten zijn dit jaar afgelast en ook de landelijke intocht was dit jaar anders dan anders. Vanwege de coronamaatregelen mocht er geen publiek bij zijn en was de aankomstplaats vooraf niet bekend gemaakt.

Sinterklaas meerde met de stoomboot aan, aan de ‘Dieuwertje Blokkade’. Deze kade is vernoemd naar presentatrice Dieuwertje Blok die het programma voor het twintigste jaar presenteert.

Schoen zetten

Sinterklaas en zijn gevolg ging na aankomst door naar het Grotepietenhuis in paleis Soestdijk in Baarn, waar hij tijdens zijn bezoek aan Nederland verblijft.

Daarna volgde een soort ‘defilé’ bij het Grotepietenhuis, waarbij meerdere burgemeesters die met kinderen tekeningen kwamen brengen en mensen uit provincies met lokale lekkernijen. De hele opzet leek erg op de defilés die vroeger door toenmalig koningin Juliana op haar verjaardag bij het paleis werden gehouden.

Sinterklaas had een leuke boodschap voor alle kinderen in Nederland: “Vanavond mogen jullie allemaal je schoen zetten!” Hij zal die niet zelf vullen, maar de pieten, want, zo zei hij. “Ik werk vanuit huis.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden