Publiekscampagne tegen kindermishandeling gestart

Foto: Publiek Domein

Met het thema ‘Wat jij kan doen’ bij een vermoeden van kindermishandeling ging vrijdagochtend de nieuwe publiekscampagne tegen kindermishandeling van start. De campagne richt zich op omstanders.

“De boodschap die we mee willen geven is dat je als omstander het verschil kunt maken’, aldus wethouder jeugd Isabelle Diks. “Het signaleren en aanpakken van kindermishandeling is niet alleen iets waar professionals een rol in spelen. Hierbij hebben we iedereen nodig. Het aankaarten van mogelijke kindermishandeling kan een eerste stap zijn in het op gang brengen van hulp of het bieden van steun.”

Landelijke Week Tegen Kindermishandeling

Van 16 tot en met 22 november is de landelijke Week tegen Kindermishandeling. De week daarna is het de Week tegen geweld. Samen met WIJ Groningen en Veilig Thuis Groningen heeft de gemeente Groningen een campagne opgezet om het thema van dit jaar via social media, posters en flyers onder de aandacht te brengen.

Activiteiten

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling worden diverse activiteiten rondom het thema georganiseerd, zoals een workshop (voorkomen en aanpakken kindermishandeling) voor gastouders van GGD Groningen. Ook is er een besloten training die aansluit bij ontwikkelingen van de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en is er een Workshop Kindermishandeling op de PABO. En tot slot organiseert SKSG met partners een workshop ‘Ouderschap is Jongleren’, over hoe je als ouder/verzorger alle ballen in de lucht kunt houden.

Kijk voor meer informatie: watjijkandoen.nl en op weektegenkindermishandeling.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden