Competitie voor Beste Groninger Film 2020 gestart

Winnaar 2019.
Foto: Forum Groningen

De competitie voor de ‘Beste Groninger Film 2020’ is donderdag van start gegaan. Groningse filmmakers kunnen hun producties inzenden voor de competitie Beste Groninger Film 2020.

De competitie werd zes jaar geleden in het leven geroepen om de grote productiviteit op filmgebied in de Groninger provincie een podium te bieden.

Voorwaarden voor inzendingen

Filmmakers kunnen meedingen naar de prijs voor beste film in vier categorieën; fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOG TV Talent Award.

Inzendingen moeten voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

  • De filmmaker woont in de provincie Groningen. Het maakt niet uit waar de film zich afspeelt.
  • De filmmaker woonde in de provincie Groningen ten tijde van het productieproces (maar kan inmiddels elders wonen) en de film speelt zich af in Groningen.
  • De film speelt zich af in Groningen en een groot deel van de crew en/of financiering is Gronings.

Films kunnen worden ingezonden tot 4 januari 2021. Daarna worden per categorie drie films geselecteerd die kans maken op de titel Beste Groninger Film. De bekendmaking van de genomineerden is begin februari.

De Filmclub ‘Special’

De Filmclub organiseert in samenwerking met Forum Groningen De Filmclub ‘Special’. Hier kunnen belangstellenden nader kennismaken met de filmmakers en zien we fragmenten uit hun films.

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 12 maart 2021 in Forum Groningen en is live te volgen op OOG TV.

Meer informatie over de inschrijving: forum.nl/bgf.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden