61 nieuwe coronabesmettingen in provincie en twee sterfgevallen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 61 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag. In Groningen werden woensdag even veel besmettingen geregistreerd.

In de gemeente Groningen werden 29 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (7), Midden-Groningen (6), Stadskanaal (5), Oldambt (4), Delfzijl en Loppersum (3), Appingedam en Westerkwartier (1).

In de provincie Groningen werden twee sterfgevallen als gevolg van COVID-19 gemeld, waarvan één persoon uit de gemeente Midden-Groningen en één uit de gemeente Westerkwartier.

Landelijk

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 5658 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is hoger dan woensdag, toen het RIVM 5418 gevallen meldde. Op dinsdag meldde het instituut 4682 positieve tests.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 89. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen daalde met 76 COVID-patiënten, van 2277 tot 2201. Dat is een afname van 3,4 procent. De grootste daling deed zich voor op de verpleegafdelingen, waar 65 bedden van coronapatiënten vrijkwamen. De intensivecareafdelingen noteerden een afname van 11 mensen met Covid-19, blijkt uit de dagelijkse cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het verplaatsen van coronapatiënten vanuit regio’s waar de druk hoog is naar ziekenhuizen in regio’s waar minder ernstige coronagevallen zijn, gaat intussen door.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden