SP: ‘Zorgen over financiële situatie jeugdzorginstelling Elker’

Foto: Google Maps

De fractie van de SP heeft samen met GroenLinks, PvdA, VVD, 100% en Partij voor de Dieren schriftelijke vragen ingediend over de financiële situatie van jeugdzorginstelling Elker. De partijen maakt zich zorgen over de continuïteit van de jeugdhulp.

Elker is een van de grotere jeugdzorginstellingen in het noorden en beheert onder andere Het Poortje, voert ambulante hulpverlening aan kinderen, jeugdigen en gezinnen uit en biedt onderdak als dit noodzakelijk is. In 2018 werden ongeveer 3.800 jeugdigen en hun ouders ondersteund door ongeveer 600 personeelsleden.

Vorig jaar in februari stelden de fracties van de SP en de PvdA al vragen over de belabberde financiële situatie bij Elker. Deze verliezen werden veroorzaakt door leegstand in Het Poortje. Halverwege 2019 zou er volgens de interim-bestuurder van Elker een uitweg zijn voor de financiële problematiek. Een half jaar later bleek dat niet het geval te zijn.

De partijen die de vragen hebben ingediend willen weten of het college van B&W meer informatie heeft over de geschiedenis en de huidige financiële situatie van Elker, en ook waarom de gemeenteraad niet eerder geïnformeerd is over de verslechterde toestand van de jeugdzorginstelling.

Daarnaast willen de partijen weten of de gemeente voldoende voorbereidingen heeft getroffen om de jeugdhulp te waarborgen mocht de instelling omvallen.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden