39 nieuwe coronabesmettingen in provincie

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 39 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag. Dat zijn er veertig minder dan maandag.

In de gemeente Groningen werden 14 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (9), Het Hogeland en Westerwolde (5), Westerkwartier en Oldambt (2), Midden-Groningen en pekela (1).

In de provincie Groningen is één sterfgeval gemeld uit de gemeente Pekela.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de afgelopen week 413 COVID-19 gemeld zijn bij de GGD’en. Dat zijn ruim honderd patiënten minder. Wel zijn vier personen overleden gemeld als gevolg van het coronavirus in de afgelopen week.

Landelijk

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 4695 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is zo goed als gelijk aan maandag, toen het RIVM 4701 gevallen meldde. Het waren er aanvankelijk 4709, maar dat is dinsdag bijgesteld.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 98. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Het aantal positieve tests is terug op het niveau van begin oktober. Op 6 oktober waren er 4541 nieuwe coronagevallen, de dag erna 4985.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen daalde met 22, van 2317 tot 2295, en is nu weer op hetzelfde niveau als zondag. De afname deed zich vooral voor op verpleegafdelingen. Op intensivecareafdelingen liggen nu 598 Covid-patiënten, 2 minder dan maandag, maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dinsdag bekend.

Een dag eerder meldde het LCPS een kleine stijging, eveneens van 22 coronapatiënten. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg noemde dat “een kleine correctie” en maakte zich er geen zorgen om. Hij waagde zich nog niet aan voorspellingen voor de komende weken.

In de dagen voor maandag daalde het aantal opgenomen patiënten met meer dan 350. De afnemende drukte in ziekenhuizen volgt op de diverse aanscherpingen van het coronabeleid door het kabinet. Na het instellen van strengere maatregelen is het aantal nieuwe coronabesmettingen flink afgenomen.

Het LCPS meldt verder dat de afgelopen 24 uur twaalf patiënten zijn verplaatst tussen regio’s. Zes van hen liggen op de ic.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden