Provincie: Ruim 1 miljoen subsidie beschikbaar voor aanpassingen 1,5 metereconomie

Foto: De Redactie

Ruim 1 miljoen euro subsidie is nog beschikbaar voor winkels, bedrijven, sportverenigingen, maatschappelijke en culturele organisaties uit de provincie Groningen voor aanpassingen aan de 1,5-metereconomie.

De provincie Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) zijn een promotiecampagne begonnen om de subsidie nog beter onder de aandacht te brengen. Hierop kwamen 54 nieuwe aanvragen binnen. In totaal is nu 215.000 euro subsidie verstrekt.

Het aantal aanvragen voor de anderhalvemeterregeling neemt volgens de provincie toe, maar de subsidiepot is nog lang niet leeg. Er is nog ruim 1 miljoen beschikbaar. Subsidie aanvragen kan nog tot en met 31 december 2020.

Subsidie

De subsidie van de provincie is bedoeld voor onder meer kleine winkels en bedrijven, sportverenigingen, musea, dorps- en wijkcentra, kerken en welzijnsorganisaties. In aanmerking komen kosten voor onder andere desinfectiepalen, een online betaalsysteem of spatschermen. Ook geldt de subsidie voor het inhuren van bijvoorbeeld een architect of aannemer voor aanpassing van de inrichting.

Steun in de rug

“Veel bedrijven en instellingen hebben maatregelen moeten nemen om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Voor kleine organisaties zijn dat hoge kosten. Ze komen bovenop de omzetdaling door de coronacrisis. Met deze regeling geven we hen graag een steuntje in de rug. De subsidiepot is nog lang niet leeg”, zegt gedeputeerde IJzebrand Rijzebol.

Helft kosten vergoed

Met behulp van de 1,5 meterregeling kunnen organisaties de helft van de gemaakte kosten vergoed krijgen. Met deze tegemoetkoming ondersteunt de provincie Groningen organisaties met minder dan vijftig werknemers in de anderhalvemetereconomie. De subsidie bedraagt minimaal 500 en maximaal 2.500 euro. Dat betekent dat de investering in de coronamaatregelen minimaal 1.000 euro moet bedragen.

Het aanvragen van subsidie kan via www.snn.nl > anderhalvermeterregeling provincie Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden