65 nieuwe coronabesmettingen in provincie en één sterfgeval

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 65 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 31 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (17), Midden-Groningen (5), Het Hogeland en Oldambt (3), Veendam en Westerwolde (2),

In de provincie Groningen is één sterfgeval gemeld uit de gemeente Westerkwartier. Ook is één personen opgenomen in het ziekenhuis, uit de gemeente Stadskanaal.

Landelijk

Het RIVM meldt zondag 5.703 positieve coronatesten. Dat is 15 procent minder dan zaterdag toen er 6.689 positieve testen werden gemeld. Het gemiddelde aantal positieve tests van de afgelopen drie dagen (6.555) is ook kleiner dan dat van zaterdag en de twee dagen daarvoor (6.982).

Ook zijn zondag 44 nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld aan het RIVM. Dat zijn er 29 minder dan zaterdag, toen werden er 73 sterfgevallen gemeld. Deze meldingen betekenen niet dat deze coronapatiënten op dezelfde dag zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden