SPOT Groningen biedt digitaal lespakket voor primair onderwijs

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/MrFlokkert

Door het aangepaste programma van SPOT Groningen door het coronavirus hebben De Oosterpoort en de Stadsschouwburg de afgelopen tijd veel minder publiek, leerkrachten en leerlingen ontvangen.

De organisatie achter de Stadsschouwburg en De Oosterpoort heeft deze periode gebruik om nieuw digitaal lesmateriaal te ontwikkelen om leerlingen van basisscholen toch een mooi educatieprogramma te bieden.

Leerkrachten met hun leerlingen kunnen daarmee in de klas zelf aan de slag en ze krijgen vanuit het klaslokaal een uniek kijkje achter de schermen bij SPOT Groningen.

Lespakket primair onderwijs

Met het lespakket voor het primair onderwijs maken leerlingen van groep 5 tot en met 8 kennis met SPOT Groningen. De leerlingen beginnen hun les met een video van De Oosterpoort en de Stadsschouwburg. De zalen, kleedkamers en backstageruimtes komen aan bod.

Daarnaast zijn er filmpjes te zien van de mensen die achter en voor de schermen werken en er elke dag voor zorgen dat het doek op gaat of het concert kan beginnen. De leerlingen krijgen van elke medewerker een opdracht. In het digitale lespakket vind je opdrachten van de programmeur, de regisseur, de kassamedewerker en de marketeer en van de decorbouwer, de dirigent van het Noord Nederlands Orkest en de technicus.

Leerlingen kunnen hiermee creatief aan de slag en leren al doende alles van en over de theater- en muziekwereld. Het eindresultaat kunnen ze per mail opsturen naar SPOT Groningen.

Meer mogelijkheden

Naast het nieuwe digitale lespakket biedt SPOT Groningen scholen en leerlingen nog veel meer mogelijkheden, zoals verschillende soorten (theatrale en muzikale) rondleidingen door de gebouwen. Ook kunnen scholen, zowel basis- als voorgezet onderwijs, workshops en lespakketten opvragen.

SPOT Groningen hoopt dat de zalen in 2021 weer (volledig) open gaan en de programmering zijn normale vorm terugkrijgt, zodat ze weer meer leerlingen en jongeren kunnen ontvangen bij voorstellingen en concerten.

Het online lespakket is vanaf nu gratis beschikbaar voor alle basisscholen en via deze link gratis te downloaden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden