81 nieuwe coronabesmettingen in provincie en één sterfgeval

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 81 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 3o personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (13), Westerkwartier (10), Stadskanaal (10), Westerwolde (8), Het Hogeland (7), Veendam en Midden-Groningen (3), Delfzijl, Oldambt en Pekela (2), Loppersum (1).

In de provincie Groningen is één sterfgeval gemeld uit de gemeente Oldambt. Ook zijn 2 personen opgenomen in het ziekenhuis, uit de gemeente Het Hogeland en Westerkwartier.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen is landelijk gedaald ten opzichte van vrijdag. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 6.689 positieve tests geregistreerd. Op vrijdag meldde het RIVM 7.267 besmettingen, 578 meer. Het waren er aanvankelijk 7.272, maar dat aantal is bijgesteld.

Er zijn 73 sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is voor de vierde dag op rij verder gedaald. Het aantal patiënten bedraagt zaterdag 2384 en dat zijn er 61 minder dan vrijdag. Dat laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weten.

Van het aantal opgenomen Covid 19-patiënten liggen er 1782 buiten de intensive care, zestig minder dan gisteren. Op de ic liggen 602 coronapatiënten, één minder dan de dag ervoor. Er liggen daarnaast 466 non-covidpatiënten op de ic, elf minder dan gisteren. De totale ic-bezetting bedraagt daarmee 1068 en dat is twaalf minder dan de vorige dag.

Het aantal nieuwe covidopnames bedraagt 248 in de kliniek en 37 op de ic. In de afgelopen 24 uur zijn er 21 patiënten verplaatst tussen de regio’s, waarvan 4 ic-patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden