76 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 76 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 35 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (11), Stadskanaal (10), Midden-Groningen en Het Hogeland (5), Oldambt (4), Westerwolde (2), Delfzijl en Pekela (1).

In de provincie Groningen werden geen personen gemeld als het gevolg van COVID-19. Wel werden drie ziekenhuisopnames gemeld, respectievelijk

Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld aan het RIVM.

Noordelijke ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen zijn 74 coronapatiënten opgenomen in een ziekenhuis. Van deze patiënten zijn 27 opgenomen op een Intensive Care-afdeling. Dat blijkt uit cijfers vrijdag van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Het aantal opgenomen coronapatiënten op de intensive care is met vijf patiënten toegenomen ten opzichte van woensdag. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdeling daalde met zes personen.

In heel Noord-Nederland liggen 109 coronapatiënten van buiten de regio in de ziekenhuizen. Daarvan liggen 39 patiënten op de IC.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen is landelijk iets gestegen, na zes achtereenvolgende dagen van daling. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 7.272 positieve tests geregistreerd. Op donderdag meldde het RIVM 6984 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 6.996, maar dat aantal is bijgesteld.

In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 56.000 positieve tests geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 118, het hoogste aantal sinds 29 april. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is voor de derde dag op rij gedaald. Dat laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weten.

Ziekenhuizen behandelen 2445 mensen vanwege Covid-19. Dat zijn er 67 minder dan gisteren, 127 minder dan op woensdag en 208 minder dan op dinsdag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden