84 nieuwe coronabesmettingen in provincie en twee nieuwe sterfgevallen

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de provincie Groningen zijn het afgelopen etmaal 84 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 26 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (8), Stadskanaal en Westerkwartier (7), Het Hogeland en Oldambt (6), Delfzijl, Pekela en Westerwolde (5), Loppersum (4), Veendam (3) en Appingedam (2).

In de provincie Groningen overleden 2 mensen aan Covid-19, uit de gemeente Stadskanaal en Het Hogeland.

Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld aan het RIVM.

Landelijk

Landelijk is het aantal positieve coronatests gezakt onder de 7.000. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend kwamen er bij het instituut 6.996 meldingen binnen van positieve tests.

Het aantal door Covid-19 veroorzaakte sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 86 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven aan het RIVM.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuis is voor de tweede dag op rij gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2512 mensen op de verpleegafdelingen en intensive cares, 60 minder dan op woensdag en 141 minder dan op dinsdag.

“Uitstekend nieuws”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij verwacht dat het aantal opgenomen patiënten de komende tijd langzaam verder kan dalen. Maar het zal volgens Kuipers nog weken tot maanden duren voor de zorg weer terug op het normale niveau is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden