77 nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan 27 in gemeente Groningen

Foto:

In de provincie Groningen zijn het afgelopen etmaal 77 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag. Er zijn geen personen overleden gemeld als gevolg van het coronavirus.

In de gemeente Groningen werden 27 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (12), Het Hogeland (10), Oldambt (6), Westerwolde (5). In de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Midden-Groningen, Westerkwartier, Pekela (3) en Loppersum, Veendam (1).

Landelijk

Het aantal gemelde coronabesmettingen is zondag opnieuw gedaald, tot onder de 9.000, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend kwam er bij het RIVM 8740 meldingen binnen van positieve tests. Op zaterdag waren dat er 9819.

De meldingen nemen de laatste dagen af. Op vrijdag werden er nog 11.127 nieuwe gevallen gemeld.

Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten is gestegen met 45 ten opzichte van zaterdag. In totaal zijn er nu 2493 patiënten met Covid-19 opgenomen in ziekenhuizen, zo blijkt zondag uit nieuwe cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS).

Vooral op verpleegafdelingen is het aantal coronapatiënten gestegen. Op de intensive care liggen momenteel 583 coronapatiënten, 1 minder dan op zaterdag. Daarvan liggen twee patiënten op een ic in Duitsland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden