116 nieuwe coronabesmettingen in provincie en opnieuw één persoon overleden

Foto: Publiek Domein

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ontving 116 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur uit de provincie Groningen. Dat blijkt uit de cijfers donderdagmiddag van het RIVM. Er één persoon overleden gemeld als gevolg van het coronavirus.

In de gemeente Groningen werden 40 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (15), Stadskanaal (13), Het Hogeland en Oldambt (10), Midden-Groningen (9), Westerwolde (7), Veendam en Delfzijl (4) en in Pekela en Appingedam (2). In de gemeente Loppersum werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Eén persoon uit de gemeente Stadskanaal is overleden blijkt uit de cijfers en één persoon uit de gemeente Stadskanaal werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk zijn bij het RIVM 10.280 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Woensdag werd een lager aantal gemeld door een technische storing.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg landelijk met 85. Het aantal sterfgevallen nam toe met 62.

Het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in ziekenhuizen, is alleen op de intensivecareafdelingen licht toegenomen. Ic-medewerkers zorgen nu voor 553 patiënten met Covid-19, acht meer dan woensdag, becijfert het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS). Twee van deze patiënten liggen in het ziekenhuis in het Duitse Münster.

De dagelijks gemelde aantallen geven niet een weergave van de actuele stand van zaken. Afgelopen zaterdag en woensdag was het aantal gemelde besmettingen lager door een technische storing. Dit soort administratieve zaken maken het lastig om de dagcijfers goed te kunnen plaatsen. Op basis van de openbare data is het beeld niet reeel door vertraagde meldingen en storingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden