Viering 40 jaar samenwerking universiteiten Oldenburg en Groningen

Foto: Jan Buurma

De Rijksuniversiteit Groningen en de Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (UOL) vieren dit jaar veertig jaar samenwerking. Dit doen zij door het hernieuwen van de samenwerkingsovereenkomst tijdens de opening van het Oldenburgse academisch jaar op donderdag 29 oktober 2020; de Festakt.

Het jubileum wordt gevierd met een gezamenlijke conferentie in Schloss Oldenburg georganiseerd, vooraf gegaan door academische symposia, lezingen en workshops. Vanwege de coronamaatregelen vinden de meeste evenementen online plaats.

Tijdens deze ceremonie verlengen de collegevoorzitters prof. dr. dr. Hans Michael Piper en prof. dr. Jouke de Vries de samenwerkingsovereenkomst voor nog eens tien jaar en houdt de Rector Magnificus van de RUG, prof.dr. Cisca Wijmenga, een toespraak (op afstand). De Festakt is via een livestream te volgen.

Samenwerking

De samenwerking tussen beide universiteiten begon in 1980. Tegenwoordig werken de RUG en UOL zowel op het gebied van onderwijs als onderzoek samen. De medische faculteit in Oldenburg, de European Medical School Oldenburg-Groningen, biedt een grensoverschrijdende geneeskundestudie aan en is daarmee uniek in Europa.

Daarnaast werken Groningse en Oldenburgse wetenschappers samen aan onderzoek, zoals op gebied van waterstof, neuroscience en muziekwetenschap. Bovendien werken de twee universiteiten met hun regionale partners samen in de zorgverlening, zodat ook patiënten in de grensstreek van de Duits-Nederlandse samenwerking kunnen profiteren.

De ceremonie is op 29 oktober vanaf 16.00 uur live te volgen via www.rug.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden